SAJTÓKÖZLEMÉNY JOGEGYSÉGI INDÍTVÁNYRÓL

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Dátum:
2016. május 6.

A Kúria Polgári Kollégiumvezetője a mai napon a következő jogkérdésben indítványozott jogegységi eljárást:

Érvényes devizaalapú fogyasztói kölcsönszerződésnek minősül-e az a szerződés, amelyben a forintban folyósítandó kölcsön összege forintban van megjelölve, a szerződés devizaösszegét pedig a felek megállapodása alapján a szerződés részét képező, a szerződéskötést követően elkészülő külön dokumentum (pl. folyósítási értesítő, törlesztési terv) tartalmazza?

Az indítvány megtételét követően a Polgári Kollégium helyettes vezetője – mint a törvény rendje szerint az öttagú jogegységi tanács elnöke – kijelöli a tanács tagjait és megküldi az indítványt a legfőbb ügyésznek, akinek 15 nap áll rendelkezésére észrevételei megtételére. A jogegységi tanács várhatóan egy hónapon belül hozza meg döntését, amelyről a Kúria a nyilvánosságot tájékoztatni fogja.

Budapest, 2016. május 6.

A Kúria Sajtótitkársága