KÖZLEMÉNY: NEM ZÁRHATÓK KI A MAGYAR ÁLLAMMAL SZEMBEN INDÍTANDÓ TÖMEGES DEIZAADÓS KÁRTÉRÍTÉSI PEREK!

Közlemény: Nem zárhatók ki a magyar állammal szemben indítandó tömeges devizaadós kártérítési perek!

Nem zárhatók ki a magyar állammal szemben indítandó tömeges devizaadós kártérítési perek! Egyre több jel mutat abba az irányba, hogy a kormány eleget kíván tenni a rablóhiteles bankok azon igényeinek, hogy a devizahiteles pereket meggátolja, majd törvényi szinten olyan ELSZÁMOLÁST kényszerítsen a devizaadósokra, melynek lényege az, hogy "visszajár a lopott malac füle és farka", tehát a FELSZÁMOLT UZSORA 90 %-át az állami erőszak monopóliumra alapozva, letolja a torkunkon. Azaz adók módjára a fedezetek kényszerértékesítésével és fizetésletiltásokkal behajtassa.

A PITEE megkongatta a vészharangot: "Jogszerű-e a bírósági eljárások felfüggesztése? Ki fogja kifizetni a perilletéket? Ki fogja kifizetni a fogyasztók jogi képviselőit? Mit lehet tenni, ha a posta kézbesítette az eljárást felfüggesztő végzést?

Augusztusban állítólag tízezer devizahiteles pert  függesztettek fel a bíróságok.  Az eljárások felfüggesztése, a 2014. évi XXXVIII. sz. törvény szerint legfeljebb az év végéig tarthat. Pont addig, amíg a tervek szerint lezárulnak azok a perek, amiket augusztus végétől indítanak a bankok az állam ellen.”

A már eddig a rablóhitelezésből eredő károk egyértelmű okozói, a rablóhiteles bankok és az ezt lehetővé tevő – abban közreműködő – magyar állam.

A károk devizaadós szerződésenként – a szerződésekre és a hiteltörténeti kimatatásokra alapozva – számszerűsíthetők, ahogy számszerűsíthetők az eddigi perköltségek is. A Devizaadósok Szövetsége – a bankok vs. Magyar állam – persorozattal párhuzamosan felkészül a magyar állammal szemben indítandó kártérítési perek megszervezésére egyénileg és csoportosan perben álló tagjai soraiban. – devizaadós.hu