A BANKOK KIMERÍTETTÉK A CSALÁS TÖRVÉNYI TÉNYÁLLÁSÁNAK FOGALMÁT! – OSZD MEG!

A BANKOK KIMERÍTETTÉK A CSALÁS TÖRVÉNYI TÉNYÁLLÁSÁNAK FOGALMÁT! – OSZD MEG!

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Beszéljünk egy kicsit erről az árfolyamrés hisztériáról.  – OSZD MEG!

A bankok szépen küldtek mindenkinek egy "elszámolást", mely tartalmazza azt, hogy a forint kölcsön folyósításakor mekkorát nyerészkedtek a vételi árfolyamon. Majd a kapott összeg visszatérítésekor mekkorát az eladási árfolyamon.

Ez "szerződésenként" lesz egy adott összeg. Legyen ez mondjuk 100.000.-Ft.
Lesz hozzávetőlegesen 1.000.000 db ilyen szerződés, így az árfolyamrés alkalmazása során 1.000.000.000.000.-Ft, azaz 1000 milliárd forint.
Ennek az összegnek a közlése az a károkozás, mellyel a bankrendszer elkövetési magatartása folytán az adósokat érte. A törvény erre azt mondta, hogy ez jogellenes. Ma is az, és anno is az volt.A csalás törvényi tényállása szerint aki mást tévedésbe ejt, jogellenesen jár el, jogtalan haszonszerzésre törekszik, és kárt okoz, az a bűncselekmény befejezett alakzatát valósítja meg.

Mondjuk XY elkövető becsapja a szomszédját azzal, hogy elad neki egy kibelezett, működésképtelen macskát. A büntetőjogi gyakorlat alapján a csalás elkövetésénél közömbös, hogy a sértett mennyire buta, hiszékeny, lusta, felelőtlen, az a lényeg, hogy becsapták, tévedésbe ejtették.

Ha a szomszéd a macskáért fizet 1.000.-Ft-ot, akkor az a csalás kárösszege. Ha a csaló egy fél évvel később visszaadja az 1.000.-Ft-ot, az a kár megtérülését és a büntetés enyhítését szolgálja, nem teszi meg nem történtté a bűncselekményt.

Nos, az árfolyamréssel kapcsolatos adatokat maga az elkövető fogja szolgáltatni, így később saját adatát, jognyilatkozatát igen nehezen változtathatja meg, vonhatja vissza.

Ám ez a magatartás sima csalás. Ha valaki elkövette a csalást, saját magával szemben nem köteles vallomást tenni, azt megtagadhatja. Most a banki vezetőket, önmaguk elleni terhelő vallomásra kötelezi a törvény, így az aggályos, de rendesen.

Ha tehát kiderült, hogy a bankárok 1000 milliárdos kárt okoztak, akkor az egész cselekménysor büntetőjogi tényállást merít ki, az a "szerződés" megkötésekor volt már bűncselekmény. Ez a bűncselekmény a szerződést jóerkölcsbe ütközőnek minősíti, tehát semmis.

És ez a semmisségi ok már az okiratok aláírása előtt jelentkezett, akkor indult meg az elkövetési magatartás, a kár később jelentkezett, tehát akkor fejeződött be.

Csakhogy ez a bűncselekmény, bűnszervezetben elkövetett, üzletszerű, és minden létező minősítés előfordul benne, a magyar társadalom egyik legnagyobb szégyene.
A bíróságok miképpen nem mondják ki a "szerződések" semmisségét a most várható kárösszegek miatt? Hogy bírnak a bírák lefeküdni aludni, és a párjuk, anyjuk, apjuk, macskájuk szemébe nézni?Hogy létezik az, hogy megannyi "segítő", akik eddig harcoltak a szerződések semmissége mellett, most hirtelen faktorálásokban, engedményezésekben segédkeznek, olyan szerződések kapcsán, melyeket maguk is érvénytelennek tartanak?

Komolyabban kellene már venni a dolgokat. És mindenkit érint az ügy. Dr. Marczingós László

Hajrá ügyészség, (akinek ezek után hivatalból kell eljárnia) és hajrá semmittevő álnemzeti parlamenti pártok! A feladat tiszta és világos! Ne várjátok meg, hogy az átvert "deviza" károsultak tömege vegyen elégtételt a sok megaláztatásért, nélkülézésért, a csonka családokért, az álmatlan éjszakákért, a tönkrement életekért…NCK

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.   

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás